Voor een van onze dierbare klanten zijn wij opzoek naar een Senior Netwerk Engineer


CONSULTANCY_COACHING

[]
1
Step 1

Solliciteren

keyboard_arrow_leftPrevious

Nextkeyboard_arrow_right

Senior Netwerk Engineer

Je bent een enthousiaste netwerk engineer die graag in teamverband werkt en het vermogen bezit om pragmatische oplossingen aan te dragen en in staat is om ‘out of the box’ te denken. Vanuit deze hoedanigheid ben je (mede-)verantwoordelijk voor het ontwerp, de implementatie, het beheer en de architectuur van onze klantnetwerken, maar ook ons eigen core netwerk. Hierdoor kom je in aanraking met technologieën als WDM, Managed Ethernet, carrier/ datacenter interconnects, VXLAN, BGP, SD-WAN en EVPN. Tevens ben je onderdeel van ons 24/7 NOC waarmee je – door middel van consignatiediensten – 2e en 3e lijns support levert.
Vanaf je eerste dag draai je mee in een organisatie waarin plezier, vrijheid en verantwoordelijkheid centraal staan. Met jouw kennis help je de organisatie verder te professionaliseren. Je werkt vanuit ons mooie kantoor in Heerlen. Het werkgebied betreft heel Nederland.

Je belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn:

 • Het maken van technische netwerkontwerpen voor verschillende klantomgevingen. Hiervoor beschik je over een sterke inleving in de klant, begrijpt behoeftes en vertaalt deze in technische oplossingen.
 • Het up-to-date houden van bestaande infrastructuuromgevingen. Je voert zelfstandig wijzigingen door ten behoeve van de stabiliteit van de omgeving.
 • Implementatie, beheer en configuratie van onze Managed Firewalls (oa Palo Alto en Fortinet).
 • Het bouwen, implementeren en opleveren van (klant)infrastructuren. Binnen de interne teams geef je proactief advies en werk je projectmatig.
 • Indien nodig ben je aanwezig bij de klant om advies te geven, changes door te voeren of complexe storingen op te lossen.
 • Het oplossen van de door de servicedesk aangedragen incidenten (2e en 3e-lijns support) waarbij je ook structurele oplossingen of verbeteringen voorstelt.

Profiel:

De organisatie hecht veel waarde aan bedrijfscultuur. Dat is de reden dat zij het belangrijk vinden dat je het juiste DNA hebt en je daadwerkelijks thuis voelt in de organisatie. Onderstaande eigenschappen vinden zij belangrijk.

 • Intrinsiek geïnteresseerd in innovatie en technologie.
 • Je bent in staat om zowel proces- als projectmatig te werken.
 • Je woont op goede reisafstand van het kantoor in Heerlen. Een balans is aanwezigheid op kantoor en thuiswerken is bespreekbaar.
 • Je beschikt over een VOG.
 • Je beschikt over tact en flexibiliteit om vertrouwen bij onze klanten te scheppen.
 • De volgende persoonskenmerken: hands-on, proactief, gemotiveerd, zelfstarter. Daarnaast hou je van gezellige momenten om het familiegevoel binnen onze organisatie te continueren.

Indien je jezelf herkent in bovenstaande eigenschappen is het natuurlijk ook van belang dat je over beschikt over de voor ons relevante netwerkkennis:

 • Ten behoeve van onze eigen infrastructuur is het van belang dat je over aantoonbare kennis beschikt van routing en switching protocollen zoals BGP, eVPN, VXLAN, OSPF, MPLS etc..
 • Je bent in staat om samen met je collega’s ons netwerk verder te automatiseren door middel van CI/CD. Kennis van Python en Ansible is een pré, de bereidwilligheid om dit te leren een must.
 • Je beschikt over voldoende firewall kennis. In ons portfolio passen we met name het firewall portfolio van Fortinet en Palo Alto toe.
 • Omdat we de verbindingen tussen onze POP-locaties multiplexen is kennis van WDM- technologieën een pré.
 • Ook beschik je over een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (in woord en geschrift).
 • Tot slot is ervaring met ITIL en Prince2 een pré.

Voorwaarden

Als werknemer van de organisatie speel je mee in een fris en succesvol team dat werkplezier, integriteit en ambitie als kernwaarden beschouwd. De veelzijdige, innovatieve en snelgroeiende organisatie biedt alle kansen voor persoonlijke ontwikkeling. Zij bieden een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Voor deze functie worden bovendien een volledig pakket aan voorzieningen, zoals een laptop, telefoon en auto van de zaak beschikbaar gesteld.


Herken jij jezelf in dit profiel? En lijkt werken bij ons je een mooie stap? Solliciteer dan meteen en stuur je CV naar: r.vanderoer@crossroads-bv.nl Ook voor meer informatie kun je contact opnemen met Rick. Dit kan via 0613036170.
logo_crossroads_bv
divider-elegant-short-white

Office Stein/Urmond

Crossroads BV
Mauritslaan 49
6129 EL Urmond
(Van der Valk Business Center)

divider-elegant-short-white