Project Management

Een project manager is binnen de meeste bedrijven verantwoordelijk voor de correcte afhandeling van projecten, afhankelijk van de sector waarin het bedrijf actief is.

Analytisch vermogen

Elk succesvol project start met het correct doorgronden van de te realiseren doelstellingen.

Proactiviteit

Als project manager moet je in staat zijn om de risicofactoren voor jouw project vooraf in te schatten.

Sociale Vaardigheden

Binnen jouw project zal je niet zelf zorgen voor de uitvoering van de deeltaken

Stressbestendigheid

Hoe goed je inschatting van risico’s ook mag zijn, onvoorziene omstandigheden en situaties zijn nooit volledig uit te sluiten.


"Vallen en opstaan als projectleider, omdat ieder project uniek is? Nergens voor nodig. Leer werken met goede methoden en technieken en versterk je vaardigheden om plezierig en effectief samen te werken. Jouw projecten lopen als een trein."

Bert Lemmens

Waarom een Project Manager?

Om deze leidende rol tot een goed einde te brengen, hechtten wij waarde dat de projectmanager verschillende eigenschappen bezit.

Analytisch vermogen: Elk succesvol project start met het correct doorgronden van de te realiseren doelstellingen. Je zal er moeten voor zorgen dat de vraag van jouw opdrachtgever kristalhelder is, bepalen welke profielen nodig zijn om het project te realiseren en voor elke medewerker binnen jouw team de juiste deeltaken formuleren. Bovendien ben je ervoor verantwoordelijk dat de gestelde termijn per deeltaak uiteindelijk leidt tot een tijdige oplevering binnen het budget.

Proactiviteit: Als project manager moet je in staat zijn om de risicofactoren voor jouw project vooraf in te schatten. Voor elk van deze risico’s voorzie je de juiste maatregelen om de eventuele schade te vermijden of beperken. Iemand met een proactief beleid wil de problemen altijd vóór zijn.

Sociale Vaardigheden: Binnen jouw project zal je niet zelf zorgen voor de uitvoering van de deeltaken, maar je ziet er op toe dat elke taak tot een goed einde gebracht wordt. Dit houdt dus in dat je mensen zal moeten leiden en coachen zodat ze gemotiveerd blijven.

Stressbestendigheid: Hoe goed je inschatting van risico’s ook mag zijn, onvoorziene omstandigheden en situaties zijn nooit volledig uit te sluiten. Het spreekt dan ook voor zich dat je over de nodige koelbloedigheid moet beschikken om met deze obstakels om te gaan.

Trainingen projectmanagement

Projectmanagement zorgt ervoor dat je zaken gedaan krijgt. Je leert hoe je invloed uitoefent op anderen en hoe om te gaan met tegengestelde belangen.

Crossroads BV

Coaching, Advies & Interim. Dat is de kern van ons werk. Wij adviseren ondernemende organisaties bij de vertaling van hun strategie naar mensen en teams.

Office Stein/Urmond

Crossroads BV
Mauritslaan 49
6129 EL Urmond
(Van der Valk Business Center)

Social Media